Uteliv

Naturen gir rik anledning til førstehåndserfaringer med språket. I hverdagen får barna erfaringer som gir dem innhold i begrepene: «Hva er glatt? Hva er større enn? – ruglete? – vått? Foran, bak, under, over» osv. Når barna i samspill med andre barn og voksne setter ord på sine opplevelser, øker språkforståelsen. Økt språkforståelse gir større innhold i opplevelsene. Opplevelser, kunnskap og erfaring i naturen gir et godt grunnlag for en god språkutvikling.


Vi har høyt fokus på uteliv og miljøet i Røyken. Dette kommer også godt frem i vår utviklingsplan, hvor vi har fokus på fagområdene. Vi har et variert uteområde som gir muligheter for motorisk utfoldelse for de yngste til de eldste barna, sommer som vinter. Det er skråninger, trapper og sklier, trær å klatre i, muligheter for fotball og andre aktiviteter på fotballbanen. Vi har gapahuken vår for variert terreng og naturopplevelser. Vi utforsker naturen hele året. Om vinteren går vi på ski og koser oss med aking. Vi har tilbud om skiskole.

Vi har en fast turdag i uka. Turene går til ulike steder i nærområdet vårt. Fra oktober til april tenner vi ofte bål og lager mat på bålet, noe som lager en hyggelig stemning. Det er viktig for oss at turene blir en positiv og god opplevelse for barna, slik at de blir glade i naturen og ønsker å ta vare på den. Naturen er en unik arena til lek og læring, motoriske utfordringer, samtaler og samhold.

Vi vil sette spor