Skiskole

Hvert år er 4-5-åringene i 100-meterskogen barnehage på skiskole som arrangeres av Barnas skiskole.
Her får barna oppleve skilek med dyktige instruktører og personalet er med og hjelper til ved behov. Barna lærer hvordan de skal ploge, gå fiskebein, reise seg etter fall osv. Instruktørene er opptatt av at alle barna skal oppleve mestring og ha det moro.
Barna er lærevillige og de lærer raskt. Vi  opplever en fantastisk utvikling på barna gjennom perioden.
Når vi kommer frem til Eid gård får vi utdelt en vest i en bestemt farge som vi har alle kursgangene, så de er lette å se.
Barna skal helst ta på ski selv, så dette oppfordres de til å gjøre på skiskolen og øv gjerne hjemme. Vi starter alltid med å stå i ring slik at vi kan se hverandre og at skituppene møtes.

Vi sier et vers: Ut på tur aldri sur, ut på ski like blid, bakke opp bakke ned, vi blir aldri lei av det.

Vi går i ulike løyper med ulike oppgaver. Ved at det legges en tennisball i løypa så må skiene skli i sporet. Det er ulike leker som lærer barna forskjellige teknikker uten at det blir vanskelig for dem. Det kjøres nedover forskjellige bakker som kan utfordre de fleste. Dette synes barna er gøy! De barna som ønsker kan bruke en stav hvor flere kan holde på, dette kan også være til hjelp og utvikle leken i bakken. De barna som trenger hjelp og støtte får tilpasset dette underveis.
Det er satt opp bøyler slik at barna må bøye seg for å komme under. Her læres nytten av å bøye knærne. Siste dagen er litt annerledes. Da  er det på en måte en konkurranse hvor de får utdelt et kort og de må igjennom ulike poster. Det kan være litt forskjellig fra gang til gang. Men dette er noe de aller fleste fint klarer å gjøre. Når øvelsene er gjennomført får de et klipp i kortet sitt. Underveis får barna saft ,kjeks og rosiner. Avslutningsvis får alle premie.
Vi kjører buss frem og tilbake ,en reise som tar ca. 30 min. Dette er en fin erfaring for barna å få med seg. Hvordan oppfører vi oss på bussen? Ha på sikkerhetsbelte, holde orden på tingene sine, hvordan forholder man seg til og viser hensyn til hverandre? Vi bruker også å kjøre innom å ta med en annen barnehage.

Vi vil sette spor