Skiskole

SKISKOLE FOR 4-5åringene i 100-meterskogen bhg.
Hvert år er 100-meterskogen barnehage på skiskole som arrangeres av Barnas skiskole.(3-7)
Her får barna oppleve skilek av dyktige instruktører og hvor personale er med å hjelper til ved behov. Her lærer barna hvordan vi skal ploge, gå fiske bein og reise seg etter fall osv. Instruktørene er opptatt av at alle barna skal oppleve mestring og ha det moro.
Barna er lærevillig og de lærer raskt. Vi  opplever en fantastisk utvikling på barna.
Når vi kommer frem til Eid gård får vi utdelt en vest i en bestemt farge som vi har alle kurs gangene. Så barna synes godt.
Barna skal helst ta på ski selv ,så dette oppfordres de til å gjøre på ski skolen og øve på hjemme. Vi starter alltid med å stå i en ring slik at vi alle kan se hverandre og at ski tuppene møttes.

Vi sier et vers: Ut på tur aldri sur, ut på ski like blid, bakke opp bakke ned, vi blir aldri lei av det.

Vi går i ulike løper ,etter alt som skal læres. Ved at det legges en tennisball i løypa så må skiene skli i sporet. Det blir ulike leker som gjør at barna lærer forskjellige teknikker uten at det blir vanskelig for dem. Det kjørers nedover bakker som de fleste liker veldig godt her er det ulike bakker som kan utfordre de fleste. De barna som ønsker kan bruke en stav hvor flere kan holde på, dette kan også være til hjelp og utvikle leken i bakken. De barna som trenger hjelp og støtte får tilpasset underveis.
Det er også satt opp bøyler slik at barna må bøye seg. Her læres nytten av å bøye knærne. Siste dagen er litt annerledes. Da  er det på en måte en konkurranse hvor de får utdelt et kort og de må igjennom ulike poster. Det kan være litt forskjellig fra gang til gang. Men dette er noe de aller fleste fint klarer å gjøre. Når øvelsene er gjennomført får de et klipp i kortet sitt. Underveis får barna saft ,kjeks og rosiner. Avslutningsvis får alle gullmedalje.
Vi kjører buss frem og tilbake ,en reise som tar ca,30 min .Dette er en fin erfaring for barna å få med seg. Hvordan en oppfører seg? Ha på sikkerhetsbelte ,holde orden på tingene sine, hvordan forholder man seg og hvordan vise hensyn til hverandre? Nyttig læring. Vi bruker også å kjøre innom å ta med en annen barnehage.

VI vil sette spor